11 MEI 2017: BURDEN OF STROKE-RAPPORT GELANCEERD IN EUROPEES PARLEMENT

KC EU
PERSBERICHT
Het Europese ‘Burden of Stroke’ –onderzoek toont aan dat er zowel binnen landen zelf als tussen landen onderling alarmerende verschillen zijn ten aanzien van het gehele zorgtraject bij beroertes en dat nazorg bij beroertes door alle landen verwaarloosd wordt.
Brussel, 11 mei 2017: ‘Stroke Alliance for Europe’ heeft vandaag een langverwacht, uitvoerig overzicht bekendgemaakt van het zorgtraject bij beroertes in heel Europa. In aanwezigheid van tientallen Europese parlementsleden hebben Jon Barrick, president van SAFE, en Valeria Caso, president van de European Stroke Organisation, gezamenlijk de belangrijkste bevindingen voorgesteld van het onderzoek dat het King’s College in 35 Europese landen gelijktijdig heeft uitgevoerd.
Op 23 mei werd de tweede stroke summit gehouden:

Lees verder:
Persbericht
Burden of Stroke Report
Rapport per land
Burden of Stroke Report Challenge for Policy Makers