Stroke Action Plan Europe – 11 mei

Als onderdeel van de Europese bewustmakingsdag voor beroertes van 11 mei 2021,

de European Stroke Organization en de Stroke Alliance for Europe roepen de verschillende ministeries van Volksgezondheid in Europa op om de Verklaring van het Stroke Action Plan in Europa (Stroke Action Plan-Europe, SAP-E) te ondertekenen. 

 

Bij dit project zijn twee Belgische neurologen leden van de Belgian Stroke Council betrokken: professor Sylvie de Raedt (Universitair Ziekenhuis Brussel, Vrije Universiteit Brussel) en Dr. Matthieu Rutgers (Cliniques de l’Europe, Brussel). Ze sturen een brief naar de betrokken Belgische ministers, evenals een persbericht, als bijlage bij deze e-mail. 

 

De Belgian Stroke Council is een vereniging van patiënten en gezondheidswerkers (neurologen, verpleegkundigen, kinesisten en logopedisten). Het heeft tot doel de zorg aan slachtoffers van een beroerte te verbeteren door middel van training, informatie en lobby bij politieke instanties. 

 

 

 

Contacten: 

 Sylvie.deraedt@uzbrussel.be

M.Rutgers@cdle.be

Belgian Stroke Council: info@belgianstrokecouncil.be

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stroke & Go

Créé le 25 décembre 2019 cette asbl vise à soutenir les patients victimes d'AVC informer la population et en particulier les très jeunes encourager la pratique du sport adapté Web : http://stroke-go.be/